Wednesday, October 26, 2011

Apa maksud 'a.k.a' 'a.s.a.p' 'DP' 'LOL' dan ....



Assalamualaikum . .
hye readers !!



fuhh . .fuhhh . .fuhhhhhhh waaa . .habis muka ni penuh dengan habuk-habuk .. aku rasa agak lama tak update blog ni . .hehehe sorryy sorryyy and sorrrryyyyyy sangat-sangat sebab tak respond komen-komen pembaca semua pada entri yang lepas . .terlalu sibuk dengan pelbagai komitmen sebagai seorang pelajar dan anak . .**ececece tapi apa apa pun , Alhamdulillah . . walau tak banyak follower at least aku dah cuba tingkatkan follower and reader aku . . thanks a lot yeah kamu-kamu semua . .***maaf panggilan 'aku' pada yang lebih tua >,<


okeyh , berbalik pada tajuk entri ni . .korang selalu tak baca komen-komen kat facebook , kadang-kadang SMS dari kawan-kawan korang dan jumpa perkataan seperti 'LOL' , 'A.S.A.P' , 'a.k.a' tu semua ?? heeee aku selalu ketinggalan dalam bab-bab camni . .haha kadang-kadang aku tak faham pun apa yang dorang cakapkan . .'LOL' lah 'DP' lahhh ..errrr . .nak tak nak , buat muke bajet faham . padahal satu haram pun aku tak faham . . kadang-kadang aku main guna je perkataan tu tanpa faham maksud die . .pehhh kalau salah guna , kan malu besau nanti . .heh


sebenarnya , aku baru tahu 'DP' tu maksudnya 'Default Picture' grrr . .yang lain-lain tu aku faham laa sikit-sikit tapi perkataan 'LOL' tu sampai sekarang aku tak tahu guna dalam situasi macam mana .. hahaha **pengakuan berani mati


haaa . .tapi sekarang aku dah tak perlu risau lagi . .aku ada kamus yang membantu aku cari maksud ayat budak-budak zaman sekarang nihh . .korang takyah susah-susah beli kamus besta atau kamus oxford ke hape benda sume laah . .korang just pergi ke Urban Dictionary ni . .kat situ korang boleh lah cari macam-macam perkataan baru yang korang jarang dengar . .hihihi


Dengan adanya Urban Dictionary ni . .so lepas ni korang boleh ber'LOL' tak tentu masa , tak kira dimana korang berada . . haha

LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLLOLOL . .






p/s : picit butang 'LIKE' kalau suke entri ini dan jangan lupa comment and follow sekali yeee :)






23 comments:

  1. LOL tu lot of laugh. kirenya macam ko buat lawak. pastu kau rasa kelakar. then kau letak 'LOL'
    contoh;

    aku rasa dia tu jonganglah. LOL

    ayat tu macam menunjukkan kau gelak terbahak-bahak.

    aku rasa dia tu jonganglah. hahahahahaha!

    ha camtu lah.
    aku pun tak sure pon. wakakaka! kalau salah, sorry lah.

    ReplyDelete
  2. @Ezzattie hahaha okeyh2 . .paham sudaa aku . .haha tibai je laa . .. :)))))))
    btw , cute gile gelak camtu . .

    ReplyDelete
  3. ASAP maksudnya as soon as possible yer..hahaha baru tau..lol!!

    fromm ::Arkitek Hati::

    ReplyDelete
  4. LOL maksudny LOUGHING OUT LOUD !

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. As known as

      Delete
    2. A.k.A means 'also known as'

      Delete
  6. i kasih bagi awak nih.... semoga bermanfaat yaakk :)

    ADN = Any Day Now
    AFAIK = As Far As I Know
    AFK = Away From Keyboard
    AKA = Also Known As
    ASAP = As Soon As Possible
    ATM = According To Me
    ATTN = Attention

    BAK = Back At the Keyboard
    BBIAB = Be Back In A Bit
    BBL = Be Back Later
    BBS = Be Back Soon
    BFN = Bye For Now
    BIF = Basis In Fact
    BION = Believe It Or Not
    BL = Belly Laughing
    BRB = Be Right Back
    BTA = But Then Again
    BTT = Back To Topic
    BTW = By The Way

    CMIIW = Correct Me If I’m Wrong
    CU = see you
    CUA = Common User Access
    CUL = see you Later
    CWYL = Chat With Ya Later
    CYO = See You Online

    DBA = Doing Business As
    DIKU? = Do I Know You?
    DITYID? = Did I Tell You I’m Distressed?
    DIY = Do It Yourself
    DTRT = Do The Right Thing

    EMFBI = Excuse Me For Butting In
    EOM = End Of Message
    EOS = End Of Show
    EOT = End Of Thread

    FTF = Face To Face
    FAQ = Frequently Asked Question(s)
    FISH = First In, Still Here
    FOMCL = Falling Off My Chair Laughing
    FUD = Fear, Uncertainty & Doubt
    FWIW = For What It’s Worth
    FYA = For Your Amusement
    FYEO = For Your Eyes Only
    FYI = For Your Information

    GA = Go Ahead
    GAL = Get A Life
    GIGO = Garbage In, Garbage Out
    GIWIST = Gee, I Wish I’d Said That
    GMTA = Great Minds Think Alike
    GOL = Giggling Out Loud
    GRD = Grinning, Running & Ducking
    GTG = Got to Go
    GWS = Get Well Soon
    GTRM = Going To Read Mail

    HHOK = Ha Ha, Only Kidding
    HHOS = Ha Ha, Only Serious
    HNG = Horny Net Geek
    HTD = Have To Disagree
    HTH = Hope This Helps
    HTHBE = Hope This Has Been Enlightening

    ReplyDelete
  7. PM: Personal Massage

    ReplyDelete
    Replies
    1. bermanafaat juga blog awak ni eh....hehee..anyway thank's.

      Delete
  8. . :/

    nih biar lebih jelas saya jelasin apa itu Arti dari kata LOL..?
    Istilah LOL sering digunakan dalam percakapan internet sebagai singkatan dari laugh out loud. Namun baru-baru ini, istilah tersebut diidentikan dengan pemujaan pada setan.

    Dilansir dari Live Science, sebuah unggahan di berita sosial Reddit mengklaim bahwa LOL merupakan akronim dari "Lucifer our Lord" yang berarti sebuah pemujaan kepada setan.

    "Hati-hati. Berhentilah menggunakan singkatan kata LOL yang berarti "Lucifer our Lord". Para pemuja setan mengakhiri doa mereka dengan mengatakan "Lucifer our Lord" atau pendeknya LOL," tulis unggahan tersebut.

    Peringatan ini diunggah oleh pengguna Reddit yang bernama DkryptX dalam subreddit "atheism". dan saya ga sembarangan memposting ini, dan posting ini pun ada buktinya..!

    Sementara itu, unggahan tersebut menerima berbagai komentar sarkastis.

    "Dapatkah seseorang memberitahunya bahwa YOLO berarti 'Youth Obeying Lucifer's Order'," tulis salah seorang pengguna Reddit. Istilah YOLO sendiri baru-baru ini dipopulerkan oleh penyanyi rap Drake sebagai akronim dari istilah "you only live once".

    ReplyDelete
  9. tbc= to be confirm

    ReplyDelete
  10. baik guna perkataan pernuh dari bahasa singkat ni
    tersalah guna, dapat malu nanti , ngee XD

    ReplyDelete

Mulut jangan laserr tauuu :'P

Thankkk youu :)