Friday, December 30, 2011

Aqi Pun Nak Berazam Tahun Baru Juga



ok title tu nak comel je kan . .haha


Macam biasa laa setiap awal tahun mesti ada azam baru . . tengok blog sana sini sume pakat nak post pasal azam tahun baru die . .heyyy!! aku pun nak gak kan berazam tahun 2012 ni walaupun azam tahun 2011 pun ada yang tak tercapai lagi. . huehuehue

ohh waktu aku menaip ni tengah melayan rasa rindu kat sesorang. .harap-harap dia selamat sentiasa dibawah lindungan Allah..dalam otak ni tengah ligat memikirkan perancangan aktiviti sepanjang cuti mid-sem ni bersama dia . .hihihi Meatball, Tutti Frutti, Shopping Year-End-Sales semua dalam list .. hehehe :D




Di antara azam tahun baru 2011 yang dah tercapai :


MUET dapat band 3
Alaa . .Orang melayu makan sambal belacan . . standard la kot band 3 . .huehue **statement untuk menyedapkan hati**. .hmm . .okla gak walaupun band 3, target band 4 . .syukurrrrr :'D

Dean List
Alhamdulillah . .tercapai gak hasrat aku untuk hadiahkan anugerah ni kat parent and lover aku :)

Sahabat yang baik , pencinta yang setia :'D
Alhamdulillah .. punya sahabt yang masih disisi aku dan sentiasa bersama aku walaupun susah atau senang . .dan juga, lover yang sangat penyabar, memahami, penyayang dan tahan dengan karenah aku . parent masing-masing dah berkenalan . .tu yang sweet moment bagi aku tahun 2011 ni . .hehe






Azam aku tahun 2012 . .calon-calonnya adalahhhhhhhhh ..


Pointer 4 Flat
Setelah aku analisis subjek semester 6 ni . .insyaAllah target aku semua subjek dapat A . .hehehe target biar realistik kan ? tapi insyaAllah . . akan aku lipat gandakan usaha aku supaya dapat hadiahkan lagi kejayaan kedua ni kat parent, lover dan agama aku . .insyaAllah . .

Lesen 'P' kereta oiiii
Lesen L dah dapat tapi lesen P kereta tak dapat-dapat lagi . .ni semua sebab sikap pemalas aku nak belajor kereta . .alasannya cikgu memandu aku garang, kalah singa betina baru beranak . .

Sambung ijazah pulakk
Since tahun 2012 ni aku akan grad diploma, aku merancang sambung ijazah sepenuh masa atau separuh masa . .hmm still dalam perancangan lagi . .


Samsung Galaxy / Blackberry / DSLR Camera
Ohh ni lah dia things yang aku still tak dapat-dapat lagi .. so 2012 , be nice to me ok ? aku nak bendalah ni semua . .jangan halang aku . .huehue


Kerja kerja kerja
Lepas diploma ni ada cuti 6 bulan , so aku nak kerja . .nak kumpul duit banyak-banyak untuk ___________ (sila isi tempat kosong dengan jawapan sendiri) :P


Nikah Awal ???
err . . .ok ni dalam perancangan aku tahun 2012 . .hahahhaha no comment lebih-lebih :P


Ibadah, Akhlak yang lebih baik
Aku nak perbaiki ibadah dan akhlak aku . .umur makin meningkat tapi perangai dan sikap aku macam budak-budak lagi . .hasihh macam mana nak kahwin awal ni. . muehehe




Apa yang penting . .aku manusia yang hanya mampu merancang dan segalanya Allah yang tentukan . .aku cuma mampu berusaha, berdoa dan bertawakkal pada Allah . .semoga tahun 2012 ni aku dapat jadi hamba Allah yang solehah dan insan yang mampu menyumbangkan sesuatu yang berguna pada agama, keluarga, sahabat, masyarakat dan negara . .aminnnn





Tuesday, December 27, 2011

Tips Belajar 'Last Minute'



ohh memandangkan sekarang musim peperiksaan terutama pada korang yang ambil Ijazah..aku nak share sedikit Tips belajar Last Minute . .hmm . . mesti korang rasa lega sikit kan ada tips belajar 'Last Minute' macam ni . .huehue apa lagi , jangan buang masa ! jom kita baca apa tips-tips nya kan . . .


Walaupun korang sendiri tahu bahawa belajar last minute atau study last minute merupakan salah satu cara terburuk untuk belajar tetapi kenyataan hampir semua orang terjerumus dalam study last minute. Disini saya nak bagi tips belajar last minute yang sesuai untuk semua lapisan pelajar. Antara tipsnya:


Tips belajar last minute ke-1

baca dahulu keseluruhan topic (sekadar review sahaja) kemudian hanya fokus pada bahagian summary topic sahaja. selalunya buku teks selalu provide summary di bahagian last sesuatu topic. Itu bermakna ia adalah pekara penting yang perlu anda tahu.


Tips belajar last minute ke-2

Beri penekanan kepada apa yang lecturer tekankan. Teknik ini paling berkesan kerana hampir 50 % examination keluar dari apa yang ditekankan lecturer.


Tips belajar last minute ke -3

Jangan membuat note, itu bukan caranya kerana anda kesuntukan masa. hanya list down pekara penting sahaja. . .haa yang ni ramai student dan kawan-kawan aku sendiri pun buat . .uishhhh salah besar tu , dah tahu kesuntukan masa tapi dok ringkaskan nota , menulis dengan nota yang berwarna warni lagi tuh. . buang masa je !! kalau korang nak buat nota bukan ni masanya , masanya setiap habis waktu kuliah atau bila habis setiap bab yang dah diajar . .balik hostel buat nota . .barulah betul !!







Tips belajar last minute ke -4

Set mind bahawa semuanya dalam keadaan baik ataupun dalam bahasa Jawa nya "all is well" supaya anda tidak gelabah dalam peperiksaan.


Tips belajar last minute ke -5

Tumpukan kepada subjek yang susah sahaja, jika anda sudah paham sesuatu subjek tidak perlu anda mengambil masa yang lama untuk memahaminya lagi.


Tips belajar last minute ke-6

Perbanyakkan buat soalan exam yang lepas, hampir 65 % adalah soalan berulang.

Jika subjek Mathematic, disarankan hanya membuat soalan past year sahaja. . paham formula dan buat latihan. . Tips ni memang sangattt membantu aku masa aku sem 3 dulu. .sekali time exam keluar sebijik soalan macam tahun lepas punye. . aku goyang kaki lah jawab. .muehehe


Tips belajar last minute ke -7

Stay up hanya sekadar anda mampu sahaja. jangan memaksa kerana anda dapat zero jer jika memaksa otak. ambil selang masa yang sesuai untuk rehatkan otak kemudian sambung study semula


Tips belajar last minute ke -8

Banyaklah bodek lecturer korang.. mana tau kot2 dia terbagitau ^_^. tapi jangan lak nak rasuah tak pun jual badan yer. . hahaha kalau student lelaki bodek lecturer perempuan memang menjadi . .macam tu gak sebaliknya . .realiti nih . .haha


Tips belajar last minute ke-9

Tumpu lebih masa kepada subject yang korang dapat carry mark rendah. usaha untuk mendapatkan result yang lebih bagus untuk subjek itu. Dan akhir sekali, banyakkanlah berdoa agar apa yang korang baca tu korang boleh ingat.



amacam? boleh bantu legakan korang sikit tak ? kalau boleh. .Alhamdulillah . .apa pun jangan lengahkan baki masa yang ada. . lepas je baca tips ni , korang follow blog aku , tutup laptop dan terus study okeyh ? muehehehe





p/s : ingat.. usaha-usaha gak . .doa dan tawakkal tu penting . .solat sunat tu jangan time exam je . .ni ingat Allah time susah je, time senang lupa pulakk ..adehh

Sumber : Facebook ; diolah sedikit supaya cukup masam dan manis nyaaaa . . :P

Sunday, December 25, 2011

Terima Padah Akibat Berbuat Baik



Teringat kisah aku masa tingkatan 5 ..setiap pagi aku pasti akan bangun pukul 6.15 pagi untuk bersiap pergi sekolah . .haish waktu tu lah baru aku gosok baju sekolah, susun buku dalam beg, tengok TV kejap konon-konon layan nasyid dan solat subuh .. aku memang tak suka bersarapan pagi . .so pergi sekolah memang lesu dan bawa perut lapar . .

lepas bersiap semua , salam tangan Mak dan cium tangan ayah .. kalau kucing ada depan rumah, aku mesti belai-belai dulu sebelum pergi sekolah ..lepas tu aku akan berjalan sikit depan rumah jiran untuk tunggu bas Rapid KL . .selalunya bas Rapid cepat penuh . .kadang kadang aku naik bas Metro nombor 11 je ..haa korang yang sekitar Gombak atau KL tau sangat lah bas-bas nih kan ? hehe

tapi satu hari tu terjadi sebuah kisah yang memang aku tak dapat lupakan sampai sekarang . . .sejak tu aku teragak-agak nak tolong orang macam ni dah . .fuhh ada gak manusia macam tu . . haishh =,=


rutin pagi nak pergi sekolah macam biasa . .bangun lewat , solat , mandi . .time tu pulak laa nak susun buku ikut jadual semua . .lepas tu salam parent aku dan terus tunggu bas pergi ke sekolah . .








kali ni aku naik bas Metro nombor 11 bersama adik aku . .bila aku naik saja bas aku nampak hampir penuh seat dalam bas tu . .nasib baik aku dan adik aku dapat seat cuma berbeza tempat . .adik aku duduk sebelah member aku dekat dengan tangga belakang bas. .aku pulak duduk sebelah perempuan India yang nak pergi kerja ..fuuh nasib baik dapat duduk , kalau tak memang dari rumah sampai ke sekolah aku berdiri dalam bas .. beg dah la berat masa tu . .

aku tengok keliling semua kelihatan lesu . .biasa lah awal pagi kan . .kes tak cukup tidur lah tu..hmm ada yang tidur dalam bas , ada juga lelaki yang terpaksa berdiri sebab seat dah penuh . .

sampai satu simpang bas berhenti ambil penumpang . .aku nampak seorang perempuan berumur lewat 40an naik bas ..dengan pakaian yang memang oldies lah katakan . .aku tengok keliling, seat semua dah penuh . .kesian makcik ni berdiri ..aku risau makcik ni tempat kerja dia jauh kat KL sana . . aku rasa nak panggil makcik ni duduk seat aku dan biar jelah aku berdiri . .

lepas tu aku berdiri dan panggil makcik tu duduk kat seat aku sambil sambut dia dengan senyuman walaupun aku agak lesu dengan pikul beg yang agak berat waktu tu . .makcik tu datang bersama handbag hitam dia menuju ke arah aku . .tiba-tiba . . . .





kau ingat aku ni tua sangat ke ?? sound makcik tu kat aku dan terus duduk






Panggggg !!! Ya Allah..........masa tu aku hanya mampu mengucap panjang ..terkejut beruk siamang ungka semua ada . .aku terpinga-pinga dengan kata-kata makcik tu . .bukan nak ucap terima kasih malahan dia marah aku pulak . .aku still terpinga-pinga sambil melihat perempuan India sebelah aku tadi dan aku pun terus blah dari makcik tu ..

aku pergi ke arah seat adik dan member aku tu . .dorang semua pelik tengok muka aku macam jeruk busuk . .hmm nampaknya terpaksa lah aku berdiri dalam bas dengan beg yang berat sampai ke sekolah .. dah la masa tu bas padat gila .. terkepit-kepit aku dicelah-celah orang dalam bas tu . .aku pandang ke arah makcik tu . .




kalau aku tahu jadi macam ni, aku biarkan kau berdiri kering atas bas tadi . .




aku cerita kat kawan-kawan aku dan mak aku . .kawan aku semua terkejut dan pujuk aku . .member aku cakap perempuan tua tu perasan muda . .aku tersengih sambil kesal dengan tindakan manusia macam tu . .ehh ada gak ek manusia macam tu ??? kite ni kesian tengok dia berdiri dalam bas . .tengok cara pakaian dan muka memang nampak tua dah . .aduii . . mak aku pulak cuma cakap macam ni . .'betul lah kata pepatah : Buat baik berpada-pada' sampai sekarang aku teragak-agak nak bagi seat kat orang tua lagi bila seat penuh . .huh !!









p/s : yang tua dihormati , yang muda disayangi

Kenapa Kucing Suka Makan Rumput





why do cats eat grass ?? kenapa kucing makan rumput ?? pernah tak korang tengok kucing korang makan rumput kat luar rumah ?? haa kalau korang nampak kucing korang makan rumput kat luar rumah jangan dihalang sebab dia tengah rawat tubuh dia tu . .



aku pernah tanya kat kawan aku kenapa kucing makan rumput .. korang tahu dia jawab apa ?

orang makan sayur , kucing pun nak makan sayur jugak laa . .**dengan confident dia jawab

barulah aku tahu sekarang yang dia buat buat pandai . .haha



kalau korang nak tahu , kucing ni binatang yang pembersih sebab sifat dia yang suka membersihkan diri. .kucing ni guna lidah dia yang kasar untuk bersihkan badan dia dengan menjilat bulunya . .haaa kalau korang malas mandi tu , sila lah malu kepada kucing kucing anda.. muehehe

Melalui pembacaan aku sebelum ni , kajian mengatakan walaupun kucing ni suka jilat bulu bulu dia . . tapi kuman dalam mulut kucing lagi sikit jika dibandingkan dengan kuman dalam mulut manusia dan anjing tau . .


ohh mulut manusia lagi banyak kuman dari mulut kucing ???


Yup ! sebab manusia suka mengumpat , bergosip , mengata . .hahaha



ok mulut anjing memang paling banyak kuman laa . . that's why kita Muslim tak boleh sentuh anjing , kalau sentuh kena samak dengan air tanah beserta air mutlak . . kalau nak tahu lebih lanjut mengenai cara samak dan hikmah menggunakan air tanah sebagai bahan untuk samak sila search kat google :P






ok berbalik pada kisah , disebabkan si kucing yang suka jilat dan bersihkan bulu dia ni . .maka banyak bulu mati atau yang dah gugur melekat kat lidah kucing ni . .so korang kena bebaskan kucing korang bermain kat kawasan rumput supaya kucing korang makan rumput dan dapat memuntahkan bulu bulu yang telah ditelan yang dikenali sebagai 'Hairball' . .ohh comel nama..







bagi yang tinggal kat rumah flat ke , apartment ke , kondomunium lapanbelastingkat ke . .korang jangan risau ..cari produk 'rumput palsu' yang dijual kat kedai veterinar untuk kucing . .aku pun lupa ape benda tah nama produk tu . . nak senang tanam rumput dalam pasu .. haa ni bertujuan untuk mengelakkan kucing korang termakan rumput beracun . .ingat tu !!

jangan lupa sikat bulu kucing korang supaya dapat mengurangkan hairball dalam badan dia . .cian kat die tau . .meooowwww~~







Saturday, December 24, 2011

Siapa Dian Pelangi ?







Tajuk pun nampak sangat aku cuba bermain dengan SEO..haha

siapa pernah dengar nama Dian Pelangi sila angkat kaki . . hohoho orite , bagi yang tak pernah dengar dan tak pernah tahu pun siapa Dian Pelangi ni meh aku share sikit pasal dia . .

Beliau seorang pereka fesyen ala-ala Muslimah, model dan juga seorang blogger sambilan di Indonesia . .dia ni baru berumur 20 tahun , kira sebaya aku lahh . .lahir pada 14 Januari 1991 dan sudah berkahwin pada Januari 2011 tak silap . .suami dia ganteng lah jugak tapi ganteng lagi ayah aku . .huehue ayah dia pengusaha pakaian manakala ibu dia pemilik butik muslimah..so tak hairan lah pakaian die sume gorgeous2 gila . . sekarang ni dia sambung belajar kat Cairo, Mesir . .

perasan tak sekarang orang tergila-gila kan tudung bawal balik ? tapi cara pakai tudung bawal sekarang ni agak berbeza sikit dari yang biasa . .haa ni semuanya cetusan ilham dari Dian Pelangi ni .. dia ni kira macam Hana Tajima kat Malaysia laa . .kalau korang ketandusan idea nak gayakan baju atau tudung korang tu cuba selongkar blog dia . .memang fresh fresh semua fesyen dia ..aku jamin bila tengok pakaian dia korang rasa nakkkk jee request supaya dia bukak cawangan butik Dian Pelangi kat Malaysia ni . .


jom layan gambar fashionista hangat ni . .memang first aku bukak blog dia tak berkedip mata aku sesaat . haha


















gambar perkahwinan Dian Pelangi
Gambar ihsan dari google :P








orite ni lah maksud aku . .tudung bawal fesyen ala Dian Pelangi . .just pakai tudung bawal biasa je . .gayakan macam Dian Pelangi .. so korang pun jadi Dian Pelangi Volume II gak. .ehh boleh ke mcam tu ? haha well aku pernah cuba tapi tak sesuai . .nampak macam peniaga Kampuchea jual sayur dua seringgit =,=


Ciri khas busana Dian Pelangi ni corak warna-warni sesuai dengan nama 'Pelangi' yang dia pakai..minimum 2-3 warna sahaja laa dalam fesyen Dian Pelangi ni .. haa nak tahu lebih lanjut pasal Dian Pelangi pergi ke blog ni : DIAN PELANGI



sumber gambar : Google



p/s : sorry sangat sebab ayat dan bahasa aku tunggang langgang :'P

Wednesday, December 21, 2011

Apa Yang Perlu Anda Lakukan Sebelum Menukarkan 'Facebook' Kepada 'Facebook Timeline'


*curi profile Mr.F





Info - Facebook Timeline

Facebook Timeline atau dalam bahasa Melayu yang bermaksud kronologi dalam facebook profile sedang hangat diperkatakan. Facebook timeline mula diperkenalkan pada hujung bulan September 2011 kepada pembuat pembuat aplikasi facebook.

Facebook timeline kemudian berkembang dan boleh dicuba oleh pengguna biasa “yang bijak ” dengan hanya beberapa langkah melalui penggunaan sistem aplikasi facebook.

Facebook timeline pada asalnya boleh diubah pada keadaan asal kini tidak lagi boleh ditukar sesuka hati. Sekiranya anda sudah menukar profile ke facebook timeline. Ia akan kekal dan tidak boleh ditukar kembali. Bermula 8 Disember, profile pembuat aplikasi facebook dan ahli biasa yang pernah menggunakan facebook timeline ini telah bertukar secara automatik. Hal ini kerana facebook telah mengumumkan penggunaan facebook timeline ini secara meluas bermula pada 22 Disember 2011. Pengumuman ini diumumkan lebih awal kerana terdapat pro dan kontra semasa menggunakan facebook timeline ini.

Pengguna facebook diingatkan agar menukar kepada facebook timeline dan ubah setting sekarang. Facebook timeline membenarkan seseorang untuk melihat segala status anda dari hari pertama anda menggunakan facebook. Jadilah antara yang terawal menggunakannya kerana anda perlu membiasakan diri untuk menggunakan facebook timeline ini dan untuk mengelakkan anda terlupa mengubah privacy anda apabila tiba hari yang ditetapkan pada iaitu pada 22 Disember 2011 nanti.

Fungsi terbaru facebook ini sedikit sebanyak memberikan impak yang besar kepada pengguna facebook timeline. Bagi yang telah pun menggunakan facebook timeline ini, ada yang menyukainya dan ada juga yang tidak. Tetapi pengguna tetap tiada pilihan untuk menggunakan fungsi yang asal kerana facebook ada kuasa mutlak untuk menukar apa sahaja biarpun sehingga menutup laman web itu sendiri.

Penggunaan facebook timeline ini sebenarnya tidak banyak berbeza dengan profile yang asal. Sekiranya status anda kelihatan kecil pada profile, anda masih boleh membesarkannya dengan memilih fungsi featured. Anda juga boleh sembunyikan status yang tidak mahu dipaparkan, serta membuang mana mana yang tidak perlu. Sekiranya anda mahu membuang masa, anda boleh scroll ke bawah profile dan melihat status status anda yang lama lama dan ketawa sendirian =p .

Keburukan facebook timeline ini adalah seperti pendedahan kepada status lama-lama anda yang boleh juga membawa kepada pergaduhan atau prasangka buruk teman teman yang melihatnya [ terutama yang sudah berubah ]. Privacy seseorang seperti diketepikan sama sekali sebelum anda sendiri perlu setting kembali privacy tersebut. Adakah facebook ingin mengikut jejak langkah MySpace iaitu melakukan beberapa perubahan yang tidak bermanfaat dan akhirnya pengguna lari menggunakan platform social networking yang lebih baik?

Kelebihan facebook timeline ini, anda boleh memaparkan “cover” atau banner yang terletak pada bahagian paling atas profile itu. Saiz cover yang baik adalah berukuran 851px x351px. Penggunaan cover ini sedikit sebanyak meredakan pengguna yang tidak menyukai facebook timeline ini pada awalnya. Penambahan cover ini seolah-olah anda mempunyai laman sendiri seperti di dalam blog.

Timeline : ALS

Sumber : Blogger





aku ambil ni pun dari FB . .kire kopipasta jelaa kan kat dalam blog ni . .haa apa lagi korang . .cepat cepat lah tukar before 22 Disember ni . .ehh esok lah kan ? haha ehh cool jugak kan Timeline Facebook ni sebab ada Cover photo . . dah macam blog pun ada gak . .tapi yang tak bestnya serabut sikit laa dan memudahkan kerja kerja para Stalker terhebat zaman ini . .ohh coklat DAIM betol !!

Wednesday, December 14, 2011

Takziah Kepada Mangsa Kejutan Elektrik [Tragis]



Assalamuaikum . .

begitulah kehidupan di donia ni . . ada yang datang dan ada yang pergi . .kematian itu sudah pasti buat setiap yang bernyawa . .aku turut bersimpati atas nasib keluarga mangsa . .pasti mereka tidak dapat menerima kematian ahli keluarga mereka. . apapun aku hanya berharap agar keluarga mangsa dapat menerima ketentuan takdir dan tabah meneruskan kehidupan akan datang . .






























































p/s : kena tukar plug laa lepas ni . .

Sweet 20th dah kau yee [Entri bergambar]





Assalamualaikum !!

hohoi hoiiii . .kabare semua ? dua hari lepas hari aku sambut birthday aku yang ke duapuloh . .perasaan bercampur baur . . sedih, gumbira , teruja semuaa lah hado . .yang sedihnya sebab umur aku dah takde belas-belas lagi . .aku terasa diri aku begitu tua . . =,= yelah nanti enampuloh , tujohpulohempat, lapanpulohenam tahun . .semua main puloh-puloh . .no more belas-belas lagi . .kan ?

kalau tahun ni aku sambut birthday aku kat kampus .. kampus pun best jugak lah kan . .mana taknya dapat surprise dari Mr.F tengah ramai-ramai orang kat cafe dan dapat kek serta hadiah dari kakak tersayang . .**fuhh skema gile ayat aku

haa sebelum tu aku dah bukak besi kat gigi aku nihhh . .so aku bukan lagi budak besian yeayy !! tapi doktor gigi aku tuh suruh aku pakai plastik kat gigi aku nih . .sebab gigi aku masih belum kuat untuk menghadapi cabaran akan datang . .leceh betol =,=




**tangan gatal sebok dok printscreen dekstop lappy sebab tarikh die 12 Dec . .konon nak buat kenangan untuk cucu pada masa hadapan . .





Intel co-founder pun sama birthday dengan aku . .pun sebok tangan aku dok printscreen














Perfume Body Shop tu serius wangi dan lembutttt sangat bau dia , patung The Smurfs dannnn dalam kotak tu ada hadiah lagi . .tapi secret laa . .hehehe hadiah birthday ni semua dari Mr. F . .hehehe thank yoouuuu love :'D









ok coklat , buku ilmiah, kad comel ala-ala jet pejuang tentera jepun dannn kek pink comel tu hadiah dari kak mena. .kak mena ni ex-roomate aku dulu . .aku sangat sangat rapat dengan kak mena ni . .korang jangan nak coba coba kacau kak mena aku ni .. kalau tak siap korang aku bukak langkah silat cekak rambut . .


Alhamdulillah . .terima kasih jugak pada semua yang wish dan doa korang kat Facebook aku tu . .kawan-kawan dan sahabat-sahabat semua . .ada retis tau wish kat aku . .penulis Novel pemes pun ada wish kat aku . .main main kaww .. haha


tayang seket sebagai bukti pembelian . .heh



terima kasih terima kasih terima kasiiihhhh sangat sangat pada semua yang ucapkan selamat hari lahir beserta doa kalian untuk aku . .pada yang memberi hadiah pun jutaan terima kasih , terharu sangat sangat tauu . . :'D Alhamdulillah genap 20 tahun aku hidup dimuka bumi Allah ni . .makin dekat pula aku pada kematian . .aku cuma berazam agar dapat jadi khalifah yang baik dimuka bumi Allah ini , yang dapat beri manfaat kepada semua . .aku pun berharap dapat jadi anak yang solehah , pelajar yang ikhlas belajar kerana Allah, sahabat yang baik serta isteri yang taat pada suaminya (nampak benor nipunye ) . .hahahaha




p/s : selamat ulang tahun juga buat housemate ku . .