Thursday, April 12, 2012

Tutorial Install Instagram Dan Cara Menggunakan Untuk Android




Assalamualaikum semua

akhirnya application yang ditunggu-tunggu untuk semua pengguna Android dah keluar !! apalagi kan kalau bukan Instagram . .aku salah sorang yang memang dah lama menantikan application Instagram ni untuk dimasukkan ke dalam smartphone aku .. memang awesome gila !

Bagi yang belum mengetahui apa itu Instagram . .Instagram ni application yang paling popular di mana kita boleh ambil gambar,edit gambar, berkongsi gambar-gambar ke laman sosial (Facebook,Twitter, etc). Application Instagram ni sebenarnya untuk pengguna iPhone. .dulu aku jealous gila tengok iPhone user guna app ni . . but now pengguna Android boleh menikmati application yang awesome ni .. :')))) *BB terpinggir ke ?? tsskkk*




hmm ada yang kata, tak semua smartphone camera boleh support . .macam handphone ayah aku Samsung Galaxy Y tak boleh support..hmm tak sure betul atau tak . .nanti refer2 lah balik kat internet keyh ?


cara nak download mudah je. .

download secara percuma kat Google Play

ATAU

cek kat smartphone korang masing-masing
  1. open play store/market
  2. Search Instagram
  3. Download
  4. Install
  5. Open application
  6. Sign Up
  7. Done and can start using !!
simple kan ?

ATAU

takpun korang click link ni DOWNLOAD DISINI pastikan Scan dulu sebelum download !!

so here gambar pertama yang aku snap guna application Instagram ni . .weeeee






*gambar diambil ditempat kerja aku . .huehue :'P



haa tak tahu cara guna Instagram ?? jangan risau ..Klik disni



p/s : Android memang terbaikk !!


Wordless Wednesday Yang Tak Berapa Nak Wordless : We Found Love








p/s : :') + :') = <3

Sunday, April 1, 2012

This is What We Called 'Friends'

Assalamualaikum . .

here some pictures from me . .gambar-gambar kenangan sebelum kitaorang menamatkan pengajian di UniSZA . .gambar diambil masa kitaorang baru start 'study week' dan bertempat di Ri-yaz Heritage, Pulau Duyong, Kuala Terengganu :')








thanks so much to our talented photographer ^_*













p/s : jumpa lagi masa konvokesyen bulan 9 . .daaaaaa ~~