Thursday, April 12, 2012

Tutorial Install Instagram Dan Cara Menggunakan Untuk Android




Assalamualaikum semua

akhirnya application yang ditunggu-tunggu untuk semua pengguna Android dah keluar !! apalagi kan kalau bukan Instagram . .aku salah sorang yang memang dah lama menantikan application Instagram ni untuk dimasukkan ke dalam smartphone aku .. memang awesome gila !

Bagi yang belum mengetahui apa itu Instagram . .Instagram ni application yang paling popular di mana kita boleh ambil gambar,edit gambar, berkongsi gambar-gambar ke laman sosial (Facebook,Twitter, etc). Application Instagram ni sebenarnya untuk pengguna iPhone. .dulu aku jealous gila tengok iPhone user guna app ni . . but now pengguna Android boleh menikmati application yang awesome ni .. :')))) *BB terpinggir ke ?? tsskkk*




hmm ada yang kata, tak semua smartphone camera boleh support . .macam handphone ayah aku Samsung Galaxy Y tak boleh support..hmm tak sure betul atau tak . .nanti refer2 lah balik kat internet keyh ?


cara nak download mudah je. .

download secara percuma kat Google Play

ATAU

cek kat smartphone korang masing-masing
  1. open play store/market
  2. Search Instagram
  3. Download
  4. Install
  5. Open application
  6. Sign Up
  7. Done and can start using !!
simple kan ?

ATAU

takpun korang click link ni DOWNLOAD DISINI pastikan Scan dulu sebelum download !!

so here gambar pertama yang aku snap guna application Instagram ni . .weeeee






*gambar diambil ditempat kerja aku . .huehue :'P



haa tak tahu cara guna Instagram ?? jangan risau ..Klik disni



p/s : Android memang terbaikk !!


25 comments:

  1. Samsung Corby II boleh download Instagram tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye athirah :) owh Samsung Corby II pakai OS andoroid tak ? tak silap saya hanya iphone,android phone sahaja boleh yunk :)

      Delete
  2. Salam akak,boleh tolong saya buatkan account instagram tak?
    sebab saya tak guna iphone/android.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam ^^ kalau adik takde iphone/android smartphone . .adik cuba google kat internet . .instagram untuk komputer windows pun ada sekarang . . ^^

      Delete
  3. alamakkk....kalo guna picsart lg best cuma kene slalu on intenet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik memang kene guna internet punn :)

      Delete
  4. Mmg galaxy y tak boleh post gambar kat instagram ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ! huhuhu jangan sedih, banyak lagi application editing picture kat google play :)

      Delete
  5. salam. akak cam na cara nk delete gmbar dlam instagram ? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam ^__^ adik cuba pergi kat gambar adik and adik perasan tak ada 3 dot dot ? 3 titik sebelah butang comment & like ? adik tekan situ nanti adik jumpa butang delete :)cuba ye :)

      Delete
  6. assalamualaikum akak . nak guna instagram nie msti kene connect internet ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam . .yup! tapi kalau just nak edit/capture sahaja tak perlukan internet . .heeee :)

      Delete
  7. saya guna phone android sony ericson 8,,tapi cari dkt market x ade instagram la..npe yer??
    sye nk download lalu google play pon x bole,,why???

    ReplyDelete
  8. sye gune android phone,,sony ericson 8,,tp saye nk download instagram x bole la,,cari2 dkt arket x ade pon...
    download lalu google play pon xboleh jgk..
    knpe yer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sony ericson 8 ya ? mcm hp adik saya .. hp tu rasanya tak support instagram kt hp adik . .

      Delete
  9. tq dgn perkongsian ilmu ni.. sy nak share di blog sy. jemput lawat blog kat sini http://ermayantizakaria.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. kak , kalau phone samsung corby II , mmg x boleh download instagram ek ??

    ReplyDelete
  11. tawu x app android yg boleh upload original size dekat instgrm wthout resize??

    ReplyDelete
  12. hmp mcm manatak phm la.lau guna laptop pulak macm mana pulak

    ReplyDelete
  13. Salam..akak,sye guna hp samsung pocket ada android skli,bole kew nk download instagram ?apa emel yg nk isi untuk google play msa kt sign up tuh ?emel fb kew or kna wt emel baru ?

    ReplyDelete
  14. kalau nak download instagram kena pakai iphone atau android ke?

    ReplyDelete
  15. salam kak....bleh tolong saya x.....dah byak kali saya nak buat instagram tp x boleh2 ....saya x reti buat mcm mana :(

    ReplyDelete
  16. hmm..macam mana nak delete satu account instagram eh..tahu tak?

    ReplyDelete
  17. askum..akak macam mana nk msok gmbr or video dlm insta guna com???

    ReplyDelete
  18. Knapa kalau upload gambr, gmbr tu jd htam. Xpham. Sy Gna android

    ReplyDelete

Mulut jangan laserr tauuu :'P

Thankkk youu :)