Tuesday, June 26, 2012

My Wishlist

Assalamualaikum and hye guys

lama kemain tak update blog. .hari ni tergerak hati nak update blog .. curi sikit masa sebab cuti kerja hari ini dan hati aku pun tengah riang ria hari rayaaaaa. .al-maklum lah banyak wishlist sudah tercapai walaupun tahun 2012 ni belum habis . .Alhamdulillah rezeki dari Allah dan aku sungguh bersyukur ke hadratNya ..betapa sabar aku selama ni sungguh membuahkan hasil yang sangaaaaatt manis . . ^__^

sabar dalam belajar, sabar dalam ibadah, sabar dalam kerja, sabar dalam kumpul duit, sabar dengan dugaan yang datang .. tapi sesungguhnya sabar aku belum mencapai sabar orang-orang yang matang dalam menghadapi dugaan dan sabar orang yang kuat imannya .. aku masih lagi usaha perbaiki diri lagi . . :)

Alhamdulillah . .aku sungguh gembira dengan impian yang sikit demi sedikit tercapai . .hmm walaupun banyak impian manis tercapai tapi aku ada juga melalui dugaan yang sedih dan perit . .sedih dan gembira ini datang satu pakej Allah beri . .kalau semalam gembira, bersedia lah untuk bersedih . .kalau hari ini bersedih, maka bersabarlah sebab esok atau lusa kita akan gembira ..seperti adanya malam dan siang, ada perempuan dan lelaki begitu juga sedih dan gembira .

Kalau hidup kita takde sedih, kita takkan terasa manis nyaaaa hidup ini . .kan ada dalam surah Al-Insyirah 'setelah kesusahan pasti ada kesenangan' . . Allah ulang DUA KALI ayat motivasi terbaik untuk hambaNya dan janji Allah itu pasti .. sesungguhnya Allah tak pernah memungkiri janji-janji Nya . .

Nampak tak kotak wishlist aku kat blog ni ? cuba scroll blog aku ni bawak sikit .. hehehe so dalam masa setahun ni, sudah ada wish yang sudah 'Checked' . .padahal baru sahaja aku target awal tahun ini dan syukur sudah tercapai .. see? betapa pentingnya azam atau target kita dalam hidup. . tapi ehemm ! sesungguhnya aku menaip bukan kerana aku ingin show off tapi aku nak zahirkan betapa gembiranya aku dikurniakan nikmat dari Allah yang Maha Pemurah . .

ni entri awal tahun yang aku taip . . Aqi Pun Nak Berazam Tahun Baru Juga . .target aku tahun 2012, ada target yang aku hampir nak capai tapi Alhamdulillah, boleh dikatakn tercapai lah jugak . .ada yang tak pernah aku target tahun ini, aku dapat . .hehehehe

adik aku pesan .. kalau nak berazam, biar azam spesifik betul . .contoh aku nak kamera DSLR .. so aku kena berazam lagi spesifik contohnya 'aku nak kamera DSLR Canon EOS 1100D warna Merah Hitam' so insyaAllah tercapai . .tapi memang betul, pakar motivasi pun pesan macam tu juga . . ^__^


target aku paling terdekat yang ingin aku capai tahun ini . .DSLR Canon EOS 1100D :'D


selain dari DSLR Camera, yang lain tu agak makan masa sikit ...terutama nikah awal.. ekekekke :'P sambung ijazah tu maybe tahun ini atau next 2-3 years, sebab nak simpan duit dulu, lagipun diploma insyaAllah dapat bulan 9 ni, so kerja aku guna sijil diploma dulu . .business tu as side income aku . .hmmmm


Wish Me Luck !! doa'in aku yaa ^____^


1 comment:

  1. Wah , same like me too . I want Camera DSLR Canon Red Color . . In Shaa Allah this years , amen . :) Pray for me too . . Good luck for your life . :)

    ReplyDelete

Mulut jangan laserr tauuu :'P

Thankkk youu :)