Friday, March 23, 2012

Bye Nokia, Hello Samsung Galaxy

Assalamualaikumm ..


Alhamdulillah . .Alhamdulillah syukurrrrrr . .

Alhamdulillah setelah sekian lama aku setia dengan Nokia apa entah nombor siri nya akhirnya aku bertukar juga kepada Samsung Galaxy . .terima kasih sangat-sangat dengan pemberian ayah aku, handphone baru ni kira macam hadiah aku tamat belajar laa . .hehe comel ayah aku nak ber'sweet-sweet gituh . .hikhik :')

mula-mula aku serba salah gilaaaaa nak pilih Samsung Galaxy W ni sebab harga die peehhhh . .vavavoom gituh . .then ayah aku pun just pakai Samsung Galaxy Y, macam lawan bos lah pulak kan . .tapi aku tak sangka ayah aku bagi aku grab handphone ni . . Alhamdulillah . .sebelum ni masa aku kat kampus ayah aku ada cakap nak belikan aku satu handphone baru sebab kesian kan aku .. makna taknya , bila ayah aku call aku je .. suara jauh macam beribu-ribu batu jauhnye . .bunyi handphone lama aku tu takyah cerita laah .. macam dalam mangkuk tandas . .

apalagi, aku survey gila-gila kat internet cari handphone yang power tapi harga berpatutan, ada dua pilihan aku satu Sony Ericsson xperia X10 dengan Samsung Galaxy W . .akhirnya dengan izin Allah , aku dapat Galaxy W .. Alhamdulillah .. suka sangat-sangat :)


Sony Ericsson Xperia X10 antara pilhan aku :')



kucing aku nak gak interprammmm . .muehehe



lepas aku pilih handphone ni baru ternampak Blackberry and murah sikit dari SGW.. makkk, kalau tau, aku grab BB tu awal-awal . .then aku cakap dengan ayah aku ..

me : 'alamak, BB lah abbu .. '
my daddy : 'takyah laah . .orang sekarang pakai touch2 je . .'
aku : ^__^ *ngeeee*



cuak gila tak jumpa keypad number . .hakhak
*payah gak pakai android =,=*



p/s : so far Alhamdulillah . . ^_____^









Tuesday, March 20, 2012

Tamat Pengajian Diploma Ku Di UniSZA



Assalamualaikum

MasyaAllah . .sudah berapa bulan aku tak update blog . .kesian kat blog aku yang comel ni . .uhuk


bukan apa , aqi busy gilerrssss beberapa bulan lepas .. busy dengan presentation, assignments and last but not least FINAL EXAM IN THE FINAL YEARRRRR . .homaiii rasa macam nak pitam sebab banyak benda kene uruskan . .al maklumlah, student last year and last sem, memang busy sangat sangat . .

rasa nak cerita semua yang berlaku about 3 months yang lepas tapi terlalu panjang kot nak cerita . .but now sekarang aku nak buat pengumuman bahawa aku telah tamat pengajian diploma aku !! Alhamdulillah .. hip hip hoorrreeeyyyy !!!


rasa sedih, rasa gembira, rasa lega , semua bercampur .. sedih sebab tinggalkan banyak kenangan di UniSZA, gembira sebab berjaya tamatkan pengajian aku dengan jayanya selama 3 tahu . .ohh 3 tahun bukan tempoh masa yang pendek , bagi aku laa kan .. sebab penat wooo walaupun kau kat sana just hadap buku, berpersatuan, assignments tu semua .. bak kata orang penat otak lagi penat dari penat badan . .heh pandai-pandai aku jek :P


yes sementara menunggu konvokesyen aku bulan 9 ni . .aku perlu penuhkan masa aku dan nak cari duit sikit buat tabungan kawen . .ngehehe :'P dan sekarang .. officially yang tak berapa official aku sudah jadi penanam anggur yang tegar. .hakhak ohh tidak , i'm seeking a job right now . .yuhuuuuuuuuuu .. ada sesapa nak offer aku kerja ? apa-apa kerja laa asalkan halal dan sesuai dengan kemampuan aku . .jangan bagi aku kerja sapu sampah kat highway sudah laa . .kang sampai ke lebuhraya pantai timur aku kene sapu . .penatssss


dalam 2 minggu ni aku nak rehat puas-puas kat rumah .. lepas tu keluar melilau cari kerja . .wuuuuu dah besau rupanya aku nih . .aku sangka umur aku baru 16 tahun . .oppsss terlebih over umur haku yeppp .. ngehehe

  • buat masa ni aku dapat cadangan kerja kat kilang susu kambing as kerani . .macam best kan ? mesti bau kambing . . :P *tengah fikir & not sure kerja tu available lagi ke tak*

  • adik aku candang jadi cikgu tuisyen BM & Science untuk bebudak SPM. .ok subjek ni memang aku pakar kat sekolah .. so no hal kot kalau ngajor subjek ni . .insyaAllah *belum try mohon lagi*

  • ataupun sambung lesen kereta P . .yooooo , aku paling malas sekali belajar kereta . .*malas pulak*

  • buat business secara kecil-kecilan . . *jual apa ek*


pleaseee , sesiapa yang ada kerja kosong tu offer laa kat aku ni yep . .takpun doakanlah aku supaya dapat kerja . .boleh buat simpanan kawen dan bayar PTPTN aku .. ngehehehe



*muke riang habih belajor