Sunday, September 4, 2011

Susah laa kalau tak faham bahasa . .



Assalamualaikum tawan tawan . .

apa khabar ?
apa macam raya tahun ni ? enjoy kee ??
baju raya kaler apa ? biskut beli ke buat ? raya ke mana ?
HAHA ni lah soalan soalan yang selalu ditanya kan time raya ? cube la tanya soalan lain . .

'pointer sem lepas dapat berapa ? '
'kucing kat rumah dah beranak ke belum ?'
'warna suar kecik kaler apa ?' HAHA



tapi soalan cepu mas yang terbaik . .


'dah besoo dah anak dara pak cik amin ni . . biler nak kawennn ?? ' soalan ni aku suka . . nyiahaha

tunggu jela . . kalau aku kawin nanti aku jemput seluruh family korang . . jangan risau sgt . . dengan bibik bibik korang sekali aku jemput taauuuu . .

adeh . panjang bebenor mukadimah entri aku . . yelaa . . cerita pasal raya sampai penghujung bulan syawal orang tak habis habis bercerita . . masuk je bulan zulkaedah baru sonyap sikit mulut . . amboiii . . raye je semangat , puasa dok pulop ? HEHE


haa . . hari tu aku beraya rumah encik sayang . . dia datang jemput aku dari Klang ke Batu Caves tau . . hebat tak die datang jauh jauh semata mata nak beraya rumah aku ? sorang pulak tu . . takpe . . gentleman la katakan ye abg ?? hehehe

so lepas die datang beraya rumah aku giliran die pulak jemput aku and adik aku beraya ke rumah die kat Klang . . kitaorang naik KTM komuter je dari batu caves ke Klang . . seronok sangat pekena mee kari mama encik sayang masak . . kari nye cukup lemak manis disukai ramai . . huehuehue
first aku rasa macam makan mee kari mak aku sendiri yang masak . . ecececce . . . ada jodoh tu . .ada jodoh tu . . hikhikhik layanan dorang cukup best . . termasuk jiran dorang yang sangat mesra and mulut becok . .hehehe

then dalam pukul 6 petang aku and adik aku dihantar family ES ke stesen KTM Klang . . penat sangat . .so after that beli tiket and menunggu tren yang entah biler nak sampai . . kat Klang macam Batu Caves jugak . . ramai india . .tapi yang tak best nye ramai INDON , BANGLA ,NEGRO pon adaaa . . .adeehhh sakittt mata aku nengok . . macam dok negara asing pulak . .

biler tren sampai . . aku kelam kabut pimpin tangan adik aku semata mata nak pilih tempat duduk 'koc wanita' kat dalam tren tu . . biler aku langkah je masuk . .giler ramai lelaki kat dalam koc ni . . ini dah melampau nih . .

aku memang sangat selesa dok kat koc wanita atau dikenali sebagai 'ladies' coach ' nih . .sebab aku nak feel 'selamat' . .yelaa , takot lah kes raba raba ni . .lepas tu aku benci betol kalau ada mamat mamat dok usha kat aku . .lagi lagi time aku tengah tido . .risau gilee laa. . kalau kat dalam koc ni aku boleh dok bersila . . hehe takde la orang lelaki usha panas kat aku . . kang aku dok bersila kata aku perempuan tu la , ni la . . ececece kes cover ayu lah konon . . huehuehue heyyy!! kaki aku penat okeyh . . dok bersila lega sikit kaki and bontot aku nih . . nyiahaha

yang annoying nye kan . . ramai lelaki kat dalam koc ni . . paling tak tahan mamat indon and couple indon dok sebelah aku and depan aku ni . .serius ramai mamat indon and ada sorang bangla kat dalam koc ni . . heeyyyy !! jangan cakap dorang tak faham perkataan simple 'ladies' coach ' atau 'wanita sepanjang masa ' ?? siap ada kaler pink pink lagi sticker terpampang besaaauuu kat dalam tren ni . . boleh diterima ke alasan dorang tak faham ayat tu ????

tapi most of them aku cakap dalam tren ni ramai orang asing . . indon , bangla and bla bla bla . .alaa. . .kadang kadang ada gak lelaki tempatan masuk dalam koc ni gak kan ?? kan ? kan ?

okeyh . .aku tak terima alasan tren ni penuh sebab aku tengok masih kurang lagi orang kat dalam tren ni . . lagi satu aku tak terima kalau dorang kata dorang tak faham apa yang terpampang kat cermin tren ni . . okla , aku suggest kan kat sini kalau nak buat sticker amaran atau pemberitahuan , aku cadangkan guna bahasa bahasa asing yang digunakan hampir semua pendatang asing kat malaysia ni . . hah baru faham sikit dorang . .








sampai sahaja KL sentral aku terjaga dari tido . . rupa rupanya ada dua orang polis halau lelaki lelaki tadi suruh kuar atau tukar seat kat bahagian bukan koc wanita . .hah ! padan muke kau . . kelam kabut lari tapi yang peliknye tau pulak dorang lari . . lari sebab apa ? sebab tau diri tu dah buat salah. . ish ish nak kata pandai tak , nak kata bodoh cam boleh jee . . ekekeke

hurmm . . polis hanya halau and tertumpu stesen stesen yang hot je . . maksud aku yang jadi tumpuan pelancong asing . . cam kat hentian KL Sentral , Kuala Lumpur , Bank Negara and Putra je. . tapi adehh . . kalau lah ada polis jaga setiap stesen kan bagus. . satu untuk tangkap penyeluk saku and satu lagi halau orang yang degil cam mamat mamat dalam koc wanita tadi ..

huh . . 1 jam setengah dari Klang ke Batu Caves . . perjalanan yang sangat sangat mengantokkan . . tambang dari sana RM 4 . . so sesape yang nak naik tren ni . .nek jelaa . . tapi kan aku ada story lawak nak share kat korang ni . .

masa dalam tren ni adik aku bisik kat telinga aku . .

'kak , ada orang kentut la dalam tren ni . . tetibe je bau telur busuk . . '
aku tergelak sopan la . . then aku cakap . .

'ha'a laa . . bau ! ekha . . ko tengok muke muke dorang. . .yang dok sekeliling kite . .sume wat muke tak tau je . .. agak nye sape lah antara dorang yang kentut ekk ? '

aku and adik aku terus gelak kuat . . SELEKEH !! haahaha











p/s : tren KTM best .. rase cam kat dalam fridge jee. . . hehehe :D

2 comments:

  1. 1st tyme bce entry pjg :D
    MENARIK glee~
    SUMPAH !!! TERBAEK...hik3

    ReplyDelete
  2. @miss lollipop

    heheheh ala segannyaa awk ckp tu . . hehehe trima ksih awk follow blog saya . . saya nak follow awk balik tp knp x boleh ye ? ada malware . . T.T
    ap2pn tenkiiuuu sgt2 sudi baca entri sy yg x sbrapa ni .. :)

    ReplyDelete

Mulut jangan laserr tauuu :'P

Thankkk youu :)