Sunday, September 4, 2011

My doodles



Assalamualaikum ..

hye korang semua . .kali ni aku nak updated pasal doodle . .korang tau doodle tu apa ? doodle ni macam lukisan yang simple tapi sangat comel okeyh . . macam gambar ni . .



erkk . . aku main pilih je dari PC aku . . actually aku amek dari FB . . credit pada pelukis doodle yang berunsur nasihat ni . .


faham ? doodle ni cam lukisan kat atas tu laa. .. ce tengok header aku kat atas tu . . tu pun doodle gak namanya . . anyway aku dah request yee nak mintak doodle dari dye . . ni blog dye . . kak Nur Shalillah's diary :)


so aku banyak belajar dari blog die . .aku guna photoshop CS5 je . .ala , godek godek je . . aku bukan lah mahir sangat photoshop ni . .seronok sangat tau bile korang da dapat lukis satu doodle and cantik pulak teeww . . hehehe

so ni lah doodle yang aku lukiskan untuk kakak sayang aku . . biasa biasa je . . baru belajar maa . . .hehe





kemudian doodle couple aku .. ngeh ngeh ngeh






apa macam ? cantik tak ? hehe


aku ada gak terbaca yang ada blogger ni marah betul doodle die kene curik . . ho'oloh . . kalau awak dah upload sebarang gambar ke dalam internet . . memang tak mustahil orang akan curi/ambil gambar awak . . kalau awak taknak gambar/doodle awak kena curik letak watermark kat gambar/doodle awak tu . . takpun jangan gedik gedik upload gambar awak teruss okeyh ???heeyyyy !! kadang kadang dorang amek dari pak cik Google je tau . . so awak tak boleh salahkan yang amek gambar awak tu . . okeyh ??



sekian . .





p/s : ada hajat nak buat tutorial lukis doodle guna Photoshop CS5 . . :)

9 comments:

  1. hehehe..insyallah klu ada mse akak wt kn ek doodle..btw doodle yg adik wt 2 pun da ckup comel..jgn lupe wt tutorial gune photoshop cs5 2..leh gk akak blaja dr adik plak :)

    ReplyDelete
  2. @Nur Syalillah Kamrudin

    hehe akakkkk !! tenkiuuu sgt2 tau . . akak baik sangat2 bg sy doodle ni . . thanx again kak :)
    insyaAllah . . kalau ada pluang n masa sy cube wat tutorial ye kak :))) weeee

    ReplyDelete
  3. sy bljr doodle ekut wan hazel pny blog tp, smpi skrg fail...tangan yg tiada seni :(

    ReplyDelete
  4. @miss lollipop

    hye miss :)
    hehe jgn cpt brputus asa . . kite wt ap2pn jgn cpt brptus asa keyh ? keep it up dear :)
    klu kte minat , lama2 jadi bolehh :)

    ReplyDelete
  5. @mieza iza

    hehe besa je awk . .oke insyaAllah sy wat tutorial lukis doodle guna photoshop cs5 ye . . :) doakn sy ada msa n klapangan utk wat tutorial :) sharing is kongsi ! :)

    ReplyDelete
  6. syukran adik akak syg..really appreciate your work,btw gud job dear..may Allah bless u sis..miss u aqi syg,,..:)

    ReplyDelete
  7. @kak mena


    kak menaaa !!! syg sgt kt akak . . sgt brharap akak dpt singgah blog sy . . jazakillah khair kak . . apla sgt ilmu sy yg sdikit ni . . akak, try la wat doodle ni ye . . leh hdiahkn kt sy pula . . hehe may Allah showering u with Rahmah kak .. missing u so much !! <3

    ReplyDelete

Mulut jangan laserr tauuu :'P

Thankkk youu :)