Tuesday, July 26, 2011

K-pop [Kerispatih] ngeh ngeh ngeh




Sekarang ni sibuk ajep orang dok heboh pasal k-pop lah, m-pop lah, lolipop lah. . aku pun pelik . . padahal bukan sedap sangat pon lagu k-pop , m-pop , kepopopop ni sumee.. . dah la bahasa nye satu haram pon aku tak faham . . ni nak suke lagu nye jauhh samak sekali ye ibu-ibu anak-anak . . .

haa . . kalau korang ada k-pop tu sume and adore dorang sangatsangat aku pulak ada band indon peberet aku yang aku adore sangatsangat . . .haa..lain kan citarasa aku ? aku memang minat and layan lagu-lagu indon ajep..eh eh. . macam irine blogger pemes tu lah pulak . . meh irine kite sepp tangan . . .owh yeaahhhhh !!!! (^_^)("''')







haah . . tu die dah maiii . . .ni lah band peberet aku . . abis je kuliah aku pasang lagulagu die. . memang aku suke gilee suara-suara die...lagulagu die peeehhhh memang tip top ...kalau korang jenis yang tak suke layan lagu jiwangjiwang romantikromantik ni . . sila nyah dari sini . . sebab owner blog ni adalah orang yang sangatsangat romantik . . . **tangan didada mata ke atas


okeyh ..antara lagulagu yang paling aku suke . .

Ku kesali untuk dirimu - 5 stars

Demi cinta - 5 stars

Tapi Bukan aku - 5 stars

Bila rasaku ini rasamu - 4 1/2 stars

Mengenangmu - 4 1/2 stars

pokok nya ibu-ibu , aku suka banget sama kerispatiiiihhh :) ibu-ibu pernah ketemu enggak samak vokalis namanya sammy ? kalau ada bilang sama gue . . gue ingin ketemu sama dia dan berduet lagu 'tapi bukan aku' sama sama ye bukkkkkk :) heh

haa..kenapa tak percaya ? siyeesss sedap lagu die . . rugi memang rugi kalau tak dengar . . aku suke lagu die sebab muzik die rentak sloww and lirik2 nye jiwangjiwang . . .awwwww...korang memang romantikkkk lah kerispatihhhh ......


Haa ..ni latar belakang band peberet aku ni . . kalau tak paham gune google translate . . aku godekgodek aje dalam google cari latarblkang kerispatih ni . .




..........................................................................................................

Berasal dari persahabatan empat orang mahasiswa Institut Musisi Indonesia, Arief, Badai, Andika, dan Anton, terpanggil untuk membentuk sebuah Band bertemakan Instrumental Etnik, yang mereka gubah dalam Aransemen Baru. 21 April 2003, tercetuslah nama KERISPATIH, yang artinya diambil dari makna sebuah Keris : senjata sakti seorang empu, petinggi kerajaan terdahulu; dan Patih : yang melambangkan jabatan penting dalam suatu kerajaan dan biasanya dijabat oleh seorang laki-laki.

22 April 2003 menjadi saksi pertama KERISPATIH tampil di acara Farabi Sunday. Terbersitlah keinginan untuk memiki seorang vocalist. Hendra Samuel Simorangkir, rekan mereka di kampus yang sama dan salah satu finalis 30 besar Indonesian Idol I, akhirnya bergabung dengan KERISPATIH. Ingga Jaya Purda, seorang sahabat di kampus yang sama, akhirnya bersedia membantu mengatur management band ini (kini management itu adalah Bagotz Productions). Dan Kerispatih pun berkarya hingga kini.

Personel:
Nama :Andika Putrasahadewa (Dika)
Ttl : Ujung Pandang, 8 Januari 1982
Posisi: Bass

Nama : R. M. Antonius Suryo Sularjo Wahyu Nugroho K. SS. (Anton)
Ttl: Jakarta, 26 Desember 1980
Posisi : Drum

Nama: Arief Nurdiansyah Morada (Arief)
Ttl: Jakarta, 8 April 1982
Posisi: gitar

Nama: Doadibadai Hollo (Badai)
Ttl: Jakarta, 14 Januari 1978
Posisi: keyboard, synthesizer

Nama: Hendra Samuel Simorangkir (Sammy)
Ttl: Bandung, 8 September 1982
Posisi: vokal

sumber : music.detikhot.com




p/s : kepada rakayt di indonesia . . aku cinta banget sama lagu kamu yang enak didengar . . aku suke banget sih sama lagulagu kamu . . bawak aku ketemu dengan kerispatih yaaa !!! awww ...

p/s/s : slain layan lagu indon , aku layan nasyid dowh . . korang jangan mainmain dowh . . hahaha




0 comments:

Post a Comment

Mulut jangan laserr tauuu :'P

Thankkk youu :)