Tuesday, July 26, 2011

aku suke gilllerrrr gamba nihhh . . . ahahaha







hensemmm wwooooooo . . .bang, nak nombor ? ekekeke :P





p/s : mengingatkn aku pada sekor kucing gengster kat hostel sebelah . . adehhh

K-pop [Kerispatih] ngeh ngeh ngeh




Sekarang ni sibuk ajep orang dok heboh pasal k-pop lah, m-pop lah, lolipop lah. . aku pun pelik . . padahal bukan sedap sangat pon lagu k-pop , m-pop , kepopopop ni sumee.. . dah la bahasa nye satu haram pon aku tak faham . . ni nak suke lagu nye jauhh samak sekali ye ibu-ibu anak-anak . . .

haa . . kalau korang ada k-pop tu sume and adore dorang sangatsangat aku pulak ada band indon peberet aku yang aku adore sangatsangat . . .haa..lain kan citarasa aku ? aku memang minat and layan lagu-lagu indon ajep..eh eh. . macam irine blogger pemes tu lah pulak . . meh irine kite sepp tangan . . .owh yeaahhhhh !!!! (^_^)("''')







haah . . tu die dah maiii . . .ni lah band peberet aku . . abis je kuliah aku pasang lagulagu die. . memang aku suke gilee suara-suara die...lagulagu die peeehhhh memang tip top ...kalau korang jenis yang tak suke layan lagu jiwangjiwang romantikromantik ni . . sila nyah dari sini . . sebab owner blog ni adalah orang yang sangatsangat romantik . . . **tangan didada mata ke atas


okeyh ..antara lagulagu yang paling aku suke . .

Ku kesali untuk dirimu - 5 stars

Demi cinta - 5 stars

Tapi Bukan aku - 5 stars

Bila rasaku ini rasamu - 4 1/2 stars

Mengenangmu - 4 1/2 stars

pokok nya ibu-ibu , aku suka banget sama kerispatiiiihhh :) ibu-ibu pernah ketemu enggak samak vokalis namanya sammy ? kalau ada bilang sama gue . . gue ingin ketemu sama dia dan berduet lagu 'tapi bukan aku' sama sama ye bukkkkkk :) heh

haa..kenapa tak percaya ? siyeesss sedap lagu die . . rugi memang rugi kalau tak dengar . . aku suke lagu die sebab muzik die rentak sloww and lirik2 nye jiwangjiwang . . .awwwww...korang memang romantikkkk lah kerispatihhhh ......


Haa ..ni latar belakang band peberet aku ni . . kalau tak paham gune google translate . . aku godekgodek aje dalam google cari latarblkang kerispatih ni . .




..........................................................................................................

Berasal dari persahabatan empat orang mahasiswa Institut Musisi Indonesia, Arief, Badai, Andika, dan Anton, terpanggil untuk membentuk sebuah Band bertemakan Instrumental Etnik, yang mereka gubah dalam Aransemen Baru. 21 April 2003, tercetuslah nama KERISPATIH, yang artinya diambil dari makna sebuah Keris : senjata sakti seorang empu, petinggi kerajaan terdahulu; dan Patih : yang melambangkan jabatan penting dalam suatu kerajaan dan biasanya dijabat oleh seorang laki-laki.

22 April 2003 menjadi saksi pertama KERISPATIH tampil di acara Farabi Sunday. Terbersitlah keinginan untuk memiki seorang vocalist. Hendra Samuel Simorangkir, rekan mereka di kampus yang sama dan salah satu finalis 30 besar Indonesian Idol I, akhirnya bergabung dengan KERISPATIH. Ingga Jaya Purda, seorang sahabat di kampus yang sama, akhirnya bersedia membantu mengatur management band ini (kini management itu adalah Bagotz Productions). Dan Kerispatih pun berkarya hingga kini.

Personel:
Nama :Andika Putrasahadewa (Dika)
Ttl : Ujung Pandang, 8 Januari 1982
Posisi: Bass

Nama : R. M. Antonius Suryo Sularjo Wahyu Nugroho K. SS. (Anton)
Ttl: Jakarta, 26 Desember 1980
Posisi : Drum

Nama: Arief Nurdiansyah Morada (Arief)
Ttl: Jakarta, 8 April 1982
Posisi: gitar

Nama: Doadibadai Hollo (Badai)
Ttl: Jakarta, 14 Januari 1978
Posisi: keyboard, synthesizer

Nama: Hendra Samuel Simorangkir (Sammy)
Ttl: Bandung, 8 September 1982
Posisi: vokal

sumber : music.detikhot.com




p/s : kepada rakayt di indonesia . . aku cinta banget sama lagu kamu yang enak didengar . . aku suke banget sih sama lagulagu kamu . . bawak aku ketemu dengan kerispatih yaaa !!! awww ...

p/s/s : slain layan lagu indon , aku layan nasyid dowh . . korang jangan mainmain dowh . . hahaha




Aku suka main BURUNG MARAH !!!!


wahh..segarnya badan and paling penting gigi aku lepas mandi..muahaha mana taknya, mandi punya lama..raserase nye laa..dalam hostel ni aku lah pembazir air paling terhebat . .

eh eh korang mesti penah dengar BURUNG MARAH betol tak ? bukan burung yang pepagi setiap kali hengkau bukak ajep tingkap marahmarah kau suruh bangun solat subuh tuuu . . ni burung lain laa...**haa..pikir bukanbukan lettewww...aiyyukkkk

ni burung yang buat engkau ketagih sampai kau terngiang2 bunyik nye..bak kata aku kat encik sayang aku . . apa kata kite wat ringtone nak ? and encik sayang aku nyanyi mengikut rentak ANGRY BIRD mnggunakan suaranya yang bapakkk tak boleh blaaaaaaa. . .. . muahahaha
**abang..ce nyanyi sikit lagu angry bird . .. nyiahahahaha








haa..angry bird . .sangat rugi kalau korang tak main game ni..aku sekarang dah ketagih lah pulak asyik main game ni ajepp..yelah, nak mampuskan babi hijo tu punyelah payah . . kadangkadang babi tu gelak kan aku dengan encik sayang aku bila tak dapat bunuh dia. . .sioootttt . . sape punye suara lah yang die guna untuk babi hijo nih . . aku ppppuuuihhhh sekali kang . . .muahahahaha

game ni ekceli game dari aplikasi iPhone . . apalagi, aku cuba main sampai tak hengat dunia la weehhh . . .aku main kat google chrome ajepp..yelah , aku takde iPhone macam korang teww..untunglaaaaaa ada iPhone . . .

aku main dah sampai stage ketiga game ke berapa entah . . dah nak habis da wehhh..tappiiiii
..segala babi yang aku dah bunuh tu hidup balik sebab aku terpaksa main stage pertama game pertama sebab aku clean up lappy aku guna CCleaner . . waaahhhh...segala macam history dalam browser aku hilang . . so apalagi..bermula lah balik pembunuhan babi yang mencuri telutelur burungburng aku yang baranbaran tuu...hahahha








p/s : dengar kata angry bird nak wat buku resepi dengan bahan makanannya berasaskan telur semuanya . . .agakagak aku orang first try masak guna resepi tu tak ???? muahahaaha nanti aku jadik baran macam angry bird aku nih . . .

Alhamdulillah . . .

Bismillahirrahmanirrahim . . .

Alhamdulillah..

aku dah kembali ke dunia blog semulaaaaaaaaaaaa !!! ...awww..shukenye..yeay !! **sila lompat lajulaju atas katil kayu anda ..

blog aku dah elok balik..gembira sangatsangat..mana tak nye..ada sorang hamba Allah yang baik hati ni sudi tolong aku baiki blog aku balik..terima kasih awakkk...awakk baik sangatsangat..nanti saya belikan awak gulagula doposen yee ?? ekekeke jangan marah awakk ..senyum cikit :)

awak ni dah tolong aku baiki blog aku balek..dia dah tolong buang ulatulat jahad kat dalam blog aku ni..ulatulat ni lah antara sebab musabab nye aku dah lama tak update blogg..sedih wwwuuuuuuu :'(

kata awak ni blog aku masuk virus ..yelah, kan aku dah kena..kalau boleh aku nak masukkan semua widget dalam dunia ni kat dalam blog aku..kan dah kena virusvirus nyahaattt...ce nengok blog aku dah simple and cantik kan ? kemas ajep..kalau dolu..semak blog aku sepeti bulu ketiak yang tidak dicukur...ahaha apa kena mengena dgn blog ?????

apapun ..aku nak ucapkan jutaan and ribuan terima kasih kat awak sebab awak dah tolong saya baiki blog saya balek..nah..ni special entry untuk awak..semoga Allah melindungi and murah kan rezeki awak selalu..awak baik sangat sebab tolong saya..terima kasih and jazakallah khair awak ...


p/s : kalau korang nak mintak tolong apaapa..juz like page die kat FB ek..nah amek kat bawah ni


p/s/s : anyway,aku bangga ada senior macam die..tenkiiiiuuuuuuu :)))))))) Alhamdulillah . .