Monday, April 11, 2011

Special Entry : Happy Anniversary my Gula Hati…Episod 1


12/4/2011..
kadang2 time aku lepak2 dengan dia..selalu juga bercerita tentang detik perkenalan aku dengan dia…ngee~~~kelakar sungguh !! kitaorg selalu bergaduh sape yang ngorat sape..padahal dia yang ngorat aku duluh…hahhaah aku tak akan ngaku yang aku ngorat dia sebab macam aku terhegeh2 pulak dengan dia dulu..hahaha
detik perkenalan aku dgn dia…semuanya berlaku semasa lepas waktu kuliah…masa akhir sem 2 tak silap aku..masa tu aku kelam kabut bawa laptop nak tunjukan assignment group aku dgn member aku…masa tu ada group aku & group dia je…time tu group kitaorg berdua kena marah..sebab perbentangan belanjawan kewangan aku & group gula hatiku ni tak lengkap..masa tu masing2 wat muka ketat je..tiba2 ada budak laki mana entah tegur ….
“tak siap juga ke ?” mcm tu la lebih kurang soalan dia…
aku toleh ke kanan..aku tertanya gak,dia ni tanya kat aku ke atau kawan aku yg kat belakang ni? aku tak jawab sebab aku sangkakan budak laki nih tanya member belakang aku ni…al-maklumlah…member aku ni ramai admire…orang cantik kan..ramailah peminat..(ceh ! padahal first sight aku tengok muke member aku ni besa je…) hahahaha jeles la tuh ! oii..xde maknanya laa…hahaha
tu yang aku tak jawab pertanyaan budak laki ni sebab confirm2 punya dia tanya member aku…ahhh…buat tak peduli jela..hehehe…

eh,rupanya dia pandang aku..owh..dia tanya kat aku la kot….
“ tak siap pun lagi…” jawab aku..
“owh…” tu je jawapan dia..hehehe
malam tu pulak aku buka facebook, tetiba masuk chatbox..ngeh3 tau sape..budak laki yang tegur aku siang tadi laa…hurmm…entah bila pulak aku add dia ni ? ahh..layan jela..
hurmm..masa tu aku langsung takde hati dengan dia…tak berkenan pon masa tuh…hehehhe ( marah lahh cik abg ku ni klu baca nt) yela..ya..dia asyik menyibuk je kat status aku..aku wat status je dia masuk…sibuk btol la mamat ni !! hahaha ya tak ya aku layan jela..hehehe
tak lama lepas tuh,aku wat assignment dengan member aku yang ramai admire kat bilik aku..time tu laptop & broadband aku on..apalagi..bermuka buku la aku…
Tap ! masuk chat box..
“oiiiii……”
ahh..aku memang tension betol klu budak ni hantar chatbox kat aku..dia ni tak pernah bagi salam…sampai sekarang pon..hahaha itu yang aku perasan tentang dia..hehehe
“tak reti bagi salam kan ?” aku balas..
“sorry2 awk…” lebih kureng gitu r..aku pon tak ingat dialog ktaorg apa…
aku dengan dia pon chatting sampai lebam…tetibe…
“awak..ada nombor phone tak ? saya nak boleh ?”
aku memang agak tension sikit kalau chat dengan budak laki ni..sikit2 mintak nombor..ahh..mula2 aku tak layan tetiba aku terpikir…memandangkan aku dengan dia kelas lain..aku pon xde nombor phone bebudak kelas dia..so aku pon bagi jela nombor aku kat dia atas dasar kawan satu kuliah semata…
Tap ! masuk message kat phone aku..
mak aii..dia ni dapat nombor aku terus message aku ?? pehh..memang kacau betol la..aku nak wat assignment nih…
ok aku pon sibuk ber’message dgn dia tetibe..
“ awak..member awk tu dah ada pakwe blom?”
yes! aku dah agak..mesti dia nak amek nombor aku jadi orang perantaraan supaya aku boleh satukan dia dgn member aku…(boleh bla… !!!) hahahaha
masa tu aku dah berasap..member kat kampus aku ni kalau cuba rapat2 dengan aku mesti ada sebab..sebabnya dia nak tackle kawan aku ni lerrr…sengal..nombor aku dah market da gara2 member aku…
“dah ada da…budak law…” jawab aku
“owh ea ke ? ala..awak..nanti kita keluar makan ea ?”
eh senang dia ajak aku keluar makan ? padahal baru kenal…
“takpela..saya banyak kerja laa..”
“ala awak..teman saya je…nanti ajak kawan awak tu ya ??”
what ???? boleh bla la…bisik hatiku..
“eh awak ni cari pasal je ajak awek orang keluar makan..xnak lah..”
kalau korang pompuan kat tempat aku mesti bengang kan ?
aku tolak permintaan dia  malam tuh & lepas tu aku dah tak mesej dengan dia dah…
esoknya dia mesej dengan aku lagi..sampai time lecturer mengajar pon dia mesej aku..aku memang agak rimas gak sebab kalau dia mesej aku je mesti cerita pasal member aku..sampai satu saat aku dah tak tahan..
“awak..kalau awak nak dia..saya bagitahu dia ya ? kalau nak cakap pasal dia lagi tolong jangan mesej saya..amek terus nombor kawan saya ni…”
bengang gile aku time tuh..yela mesej aku time kelas & asyik2 bertanya khabar pasal member aku je..yang aku ni dia tak tanya khabar  plak..?? ee..tolongla..takde masa nak layan..
lepas tu dia tak balas..ok fine..aku lega…
BERSAMBUNG

0 comments:

Post a Comment

Mulut jangan laserr tauuu :'P

Thankkk youu :)