Wednesday, July 14, 2010

semester baru bermula !!

salam alaik..

Na na na Ganu kito...haha setelah dua bulan aku hibernate kat rumah cuti semester..tanggal 10 Julai 2010 bermula balik komitmen aku sebagai seorang pelajar..aku bertolak dari Gombak dalam pukul 10.15 malam naik bas Transnasional..sepanjang perjalanan aku ke Terengganu memang sangat membosankan..ni first time aku balik Ganu nek bas malam..before ni aku pernah gak balik dari KL ke KT waktu malam tapi masa tu lawatan kor-equistarian aku je..nek bas UDM but now bukan UDM lagi eak..UniSZA..stand for Universiti Sultan Zainal Abidin..huhu sedap nama klu sebut panjang2,tp klu nama in short form tak sedap lngsung..huhu


sepanjang perjalan (xsilap aku kat Pahang) aku layan lagu je yang aku download banyak2 masa cuti sem lepas..aku suka dgn lagu Adam lambert-whataya want from me and lagu everytime-britney spears..sedap gak lagu ni (rating-5 Stars!!) ..layan la..tapi aku tak nak lah lalai sangat dgn lagu2 mcm ni..so aku dengar kejap je..


hemm..ok2,aku terjaga dari tidur..aku pon tak tahu aku tertidur waktu bila dalam bas..sedar2 je aku dah ada kat Marang,cepat betul..rasa-rasa aku,aku tidur sejam je..pelik betul aku..haha aku lena sangat kot tidur sebab minyak wangi yang aku beli buat aku tidor dengan nyenyak..wangi betull !! bau Vanilla inspired from body shop..siyes wangi !!


aku terjaga dalam pukul 4.30 pagi,bas tu berhenti kejap kat station minyak...(kat Marang rasanya) ....lepas sedar je,terus kepala aku terfikir ..sape menang ek dalam world cup soccer match penentu tempat ketiga??? Deutschland or Uruguay??? aku agak terkilan coz aku tak dapat tengok perlawanan antara deutsch dgn uruguay..sedih betul !! aku penyokong kuat German..memang aku tak lepas setiap perlawanan antara German dgn team lain kecuali time England and Serbia..ahh..xpela,sampai je nanti aku nak check berita online kat laptop..


Alhamdulillah..sampai gak aku kat MBKT..aku tengok bas2 UniSZA (formerly known as UDM) da tunggu..ramai rupanya yang balik malam..bas2 UMT pun da tunggu kat station bas..aku angkat barang terus naik bas UniSZA dalam pukul 5.45 pagi..nampak la beberapa org budak2 satu fakulti dgn aku balik sama..huhu



So akhirnya aku sampai juga UniSZA..U baru..haha taklah weyh,nama je tukar..kampus tetap sama..i wish i can see my new junior kat kampus ni..al-maklumlah..semester Julai..banyak lah budak2 junior masuk..haha



oklah,aku nak angkat barang pindah ke blok baru aku..(Blok I-1/1/2)..bapak jauh dari blok aku dulu..tapi Alhamdulillah..aku dapat blok baru and dekat dgn fakulti perniagaan aku..huhu (mood :Thankful ) haha..so dalam kepala aku dok fikir sapelah roomate baru aku..

.....................................................................................

Finally,aku dapat roomate budak AQSA (Diploma Al-Quran & As-Sunnah),asal negeri jelapang padi..sebaya aku..huhu Alhamdulillah..risau gak aku kot2 dapat roomate super duper senior..hehe oklah,nak kemas2 barang..penat giler..btw,aku da cek online news ..GERMAN menang tempat ketiga uhh..tahniah lah team kesayangan aku..hilang penat aku..hahaha oklah,adios.. :D

1 comment:

  1. salam..
    dikk...
    dopp sangko samo la kito dak unisza dehh..
    btw.. nice meet u..stdy rerajin ehh..
    follow my blog too............

    ReplyDelete

Mulut jangan laserr tauuu :'P

Thankkk youu :)